Om oss

Alltihop började sommaren 2018. Vi skördade 100 kilo tomater i vår trädgård i Bällsta. Tomatplantorna hade vi drivit upp hemma och i maj fick de flytta ut i pallkragar och hinkar på tomten i ekologisk jord. I juli dignade plantorna av gula, röda, svarta och randiga tomater. Det var små söta körsbärstomater, köttiga smakrika bifftomater och spänstiga plommontomater. Underbart!
 I växthuset skördade vi tomater ända in i december. I frysen trängdes vakuumförpackade körsbärstomater och tomatbaser som räckte resten av säsongen. Vi fullständingt frossade i capresse och olika tomaträtter.

Året därpå gick Erik en utbildning i ekologisk småskalig odling . Därefter övergick vi till fasta bäddsystem och en växtföljd togs in i odlingarna.
Sommaren 2020 startade vi Bällsta Trädgård. I vårt marknadsstånd sålde vi veckans skörd av bland annat tomater,  vitlök, lök, rödbetor, grönkål samt våra förädlade produkter såsom ketchup, marmelader, safter och glögger. Kort sagt allt vi kunde skörda på tomten.

Att få möta alla kära kunder har varit oerhört inspirerande. Så pass att Erik släppt sitt tidigare arbete för att under 2021 utöka Bällsta Trädgård.
Till sin hjälp har han sambon Åsa,som gräver,kånkar,skördar och står i.

2022. I år ändrar vi lite kring odlingen och butiken. Vi kommer ha öppet lite färre dagar än tidigare år, och öppna senare.

2023
Äppelmusteriet utökar vi däremot och välkomnar gamla och nya kunder. Vi kommer i år även ha försäljning av must på plast i musterier, samt att vi planerar besöka markander under året där vi säljer våra produkter.


Har du frågor, tveka nte att höra av dig 0706 21 21 16

Gänget Bakom bällsta trädgård

kort presentation

Jag heter Erik och driver tillsammans med Åsa Bällsta Trädgård. Jag har en stor passion för mat och i synnerhet färska grönsaker. Känslan när man tar en grönsak direkt från odlingen är helt oslagbar. Efter att jag utbildat mig inom grönsaksodling , anla vi en liten odling mitt i villakvarteret i västra Bällsta,  Vallentuna. I vår trädgård odlar vi allehanda grönsaker, frukter och driver ett eget  musteri. Allt för att ge dig möjligheten att äta lokalt odlade grönsaker efter ekologiska principer - med fokus på hållbarhet.

Jag heter Åsa. Som liten hängde jag ofta hos en trädgårdsmästare för att få sticklingar och känna doften av blommor. Hos mormor på landet hade jag en egen odlingsplätt. Jag trivs när jag har fingrarna i myllan eller skördar kilo efter kilo med tomater, samtidigt som har har en ljudbok i örat.
Jag frilansar som journalist och skriver mycket för bland annat Expressen Söndag. Nära möten med människor är nog det som intresserar mig allra mest.
Jag hjälper Erik med odlingarna så mycket jag bara kan.

Jag heter Nila och är 7 år. Jag hänger gärna med matte och husse i vår trädgård. Det är min lekplats.  Det bästa jag vet är när Åsa kastar bollar, pinnar eller egentligen vad som helst som kan flyga genom luften.  Det går bra att husse kastar också, men han brukar tröttna efter ett tag och bli lite grinig och irriterad. När vi  inte leker så slappar jag gärna på gräsmattan eller någon annan skön plats.Jag gillar också att hjälpa till när det ska skördas. Jag är jättebra på att slafsa i mig tomater.
Ni såg väl mitt citat på förstasidan?

 

Lite artiklar om oss.